Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Mezőnagymihány, Szentistván, Hejőbába és Mezőnyárád településeken

Konzorcium vezető: Mezőnagymihály Község Önkormányzata
Konzorciumi tagok: Szentistván Nagyközség Önkormányzata, Hejőbába Község Önkormányzata, Mezőnyárád Nagyközség Önkormányzata


Projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Mezőnagymihály, Szentistván, Hejőbába és Mezőnyárád településeken
Támogatás összege: 231,8 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2021.12.15.
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00085

Projekt bemutatása

Befejeződött a Művelődési ház és az Óvoda energetikai beruházása.
A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül páláyzati forrásból valósult meg. Stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez, az intézkedés átfogó célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.

A pályázat keretén belül az épületek külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászárók cseréje, korszerűsítése), fűtési, használati melegvíz rendszerek korszerűsítése valósult meg. Mindkettő épületében akadálymentes mosdó került kialakításra.Az épületeken napelemes rendszerek telepítésével lesz biztosítva környezetterhelés csökkenése.

A felújítás hozzájárul az épületek gazdaságosabb fenntartásához, egységes településkép létrehozásához, a település lakossága szempontjából egy élhetőbb környezet kialakításához, valamint az érintett épületekben lévő szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Mivel az épületek a nagyközönség számára látogathatóak lesznek, ez nagy mértékben elősegíti a szemléletformálást, a műszaki információk, tapasztalatok terjesztését, mely szintén a program egyik feladata.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

Képgaléria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.