Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Archívum - Hírek 2017

GYÁSZHÍR
Mély fájdalommal és megrendelüléssel
tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy

Juhász Barnabás
Hejőbába polgármestere 2017. december 27-én
64 éves korában váratlanul elhunyt.


Temetése
2017. december 30-án szombaton 14 órakor
lesz a
hejőbábai temetőben. Előtte 13.00 órától gyászmise lesz a
Hejőbábai katolikus templomban.

A polgármestert Hejőbába Község Önkormányzatának
Képviselő-testülete
saját halottjának tekinti.

Emléke örökké szívünkben él!
Gyászoló család
Hejőbába Község Önkormányzata
KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
2017.
A képre kattintva az üdvözlet nagyobban is olvasható!

ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS
2017. december 16.


Képgaléria

2017. december 16-án délután ünnepélyes keretek között gyújtották meg az Adventi gyertyát Hejőbábán.
Az ünnepi rendezvény a község Művelődési Házában ünnepi műsorral kezdődött. Elsőként Juhász Barnabás polgármester úr köszöntötte a vendégeket és megnyitotta a gyertyagyújtás ünnepi rendezvényét!
A köszöntő után Tóth Botond szavalt.
A helyi óvodások nagy szeretettel készültek az ünnepi eseményre: Betlehemi csillag című produkciójukkal köszöntötték az ünnepet.
Felkészítőjük: Tóthné Marada Csilla és Károlyi Ibolya óvónők.
A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola első osztályos tanulói mutatták be műsorukat.
Felkészítőjük: Juhászné Váradi Ilona tanítónő, Torma Kazai Györgyi napközis tanítónő és Farkasné Fülöp Erzsébet pedagógiai asszisztens.
Az iskolások is nagy izgalommal és szeretettel készültek, hogy örömet szerezzenek az ünneplőknek.
Nemesbikk Nőszövetségének tagjait rendszeres vendégei a hejőbábai Adventi gyertyagyújtásoknak, így az idén is léleksímogató dallamaikkal szórakoztatták az ünneplőket.
Vetítés keretében mutatták be a születés történetét, Karácsonyi üzenet címmel.
A gyertyagyújtás ünnepi műsorát Gyurcsik Petra egy szavalattal folytatta, majd Victorné Kardos Erika lelkésznő, Adventi gondolataival köszöntötte az ünnepet, melyet követően a Református Egyház tagjai énekeltek.
Szűcs Zsolt a Római Katolikus Egyház plébánosa ünnepi gondolataival segítette a felkészülést a Megváltó születésére, majd a Római Katolikus Egyház képviseletében megjelentek énekeltek.
Községünk Adventi gyertyáit:

 • Juhász Barnabás polgármester,
 • Victorné Kardos Erika lelkésznő,
 • Szűcs Zsolt plébános gyújtotta meg.

A gyertyagyújtás ünnepségén a napokban 10 éves születésnapjukat ünneplő Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület énekkara énekelt, majd a Hejőbábán nem rég alakult Fagyöngy énekkar mutatkozott be.
A gyertyagyújtás ünnepségének végén Juhász Barnabás polgármester úr záró gondolatait fogalmazta meg.
Sok- sok ember hosszú ideje dolgozott azon, hogy ez az egy óra az ünneplők számára a lehető legünnepélyesebb, legmeghittebb legyen. Köszönet valamennyi közreműködőnek. Mindekinek Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánt.


10 éves a Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete /KÉPEK
2017 december 15.

Tizedik születésnapját ünnepelte 2017. december 15-én este Hejőbábán a helyi Művelődési Házban, a tíz évvel ezelőtt 2017. december 13-án 43 fővel alakult Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete.
A jubileumi ünnepségen Baráth Józsefné az egyesület elnöke köszöntötte a meghívott és megjelent vendégeket:

 • Juhász Barnabás polgármestert és feleségét,
 • Dr. Karsza István jegyző urat,
 • Kovács István alpolgármestert,
 • Kóródiné Iván Éva óvodavezetőt,
 • Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettest,
 • Károlyi Ibolya óvónőt,
 • Bakosné Árvai Tünde iskolaigazgatót,
 • Farkasné Tóth Ildikó iskolaigazgató-helyettest,
 • Orosz János körzeti orvost,
 • Viktorné Kardos Erika református lelkészt,

és az egyesület megjelent tagjait. Az elnök asszony bemutatta röviden az elmúlt 10 év történéseit, ismertette az elért eredményeket. Köszönetet mondott a 10 éves munkájáért: Polonkai Jánosné gazdasági vezetőnek, Sallai Józsefné krónikásuknak, Egri Pál asztalosuknak, Labanc Sándor, Lipták Géza, valamint Németh Emilné szakácsoknak és az egyesület valamennyi tagjának.

A rendezvényen megemlékeztek a már elhunyt klubtagokról is,akik emlékére egy-egy mécsest gyújtottak.

Juhász Barnabás polgármester köszöntötte a 10 éves egyesületet. Elmondta, hogy Tállai András országgyűlési képviselő egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, de átadta a képviselő úr ajándékát, egy csodálatos virágcsokrot és egy ajándékkosarat. A polgármester úr köszöntője részletesebben itt olvasható:pdf*

A köszöntők után felszolgálták az ünnepi vacsorát, majd az önkormányzat szülinapi tortáját. A vacsora után a rendezvény vidám baráti beszélgetéssel, az elmúlt 10 évre történő emlékezéssel, és vidám zeneszó mellett zenés-táncos mulatsággal zárult.


MEGHÍVÓ
2017. december 13.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 13-án, szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme.
Meghívó letölthető pdf*


TÁJÉKOZTATÓ A KARÁCSONYI JUTTATÁSOKRÓL!PDF*
2017. december 09.
LAKOSSÁGI ÉRTESÍTŐ
Tisztelt Hejőbábai Polgárok!

Tájékoztatom Önöket, hogy önkormányzatunk képviselő testülete a 2017. november 22-i ülésén hozott határozata alapján az alábbi karácsonyi juttatásokat kapják a községünkben állandó lakcímmel rendelkezők, összesen 5 millió Ft értékben. További részletek letölthetők pdf* »


ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS: 2017.12.16.-án 15 órakor
2017. december 09.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

IDŐSEK NAPJA HEJŐBÁBÁN/KÉPEK
2017. november 17.

2017. november 17-én Hejőbába Község Önkormányzata az Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepségen immár 24-ik alkalommal köszöntötte a hejőbábai szépkorúakat.
Az ünneplőket: Juhász Barnabás polgármester köszöntötte:
Kiemelten:

 • Tállai András országgyűlési képviselőt,
 • Viktorné Kardos Erika református lelkészt,
 • Szűcs Zsolt római katolikus plébánost,
 • Surányi Zsolt Gábort, a Pszichiátriai Otthon vezetőjét
 • Kóródiné Iván Éva óvodavezetőt
 • Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettest,
 • Bakosné Árvai Tünde iskolaigazgatót
 • Farkasné Tóth Ildikó iskola igazgató-helyettest,
 • a képviselő-testület tagjait,
minden megjelent hejőbábai szépkorú vendéget, akik elfogadták az önkormányzat meghívását. Külön köszönetet mondott: Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettesnek a terem ünnepi díszeinek készítéséért, az elegáns dekorációért.
Ünnepi köszöntőt mondott: Tállai András országgyűlési képviselő. Aki köszöntötte a megjelent intézmények vezetőit, az egyházak képviselőit, a megjelent vendégeket, majd saját életútján keresztül szemléltette az idő múlását, a szülői példamutatás fontosságát. Köszönetet mondott az idősek több évtizedes munkájáért, példamutatásukért, akiknek hálásak lehetünk, mert sokat tettek az országért, a faluért, a szűkebb közösségükért, a családjukban felnevelt tisztességes magyarokért. Az országgyűlési képviselő egy-egy tábla csokoládéval köszöntötte az ünnepségen megjelenteket, valamennyiüknek jó egészséget, hosszú boldog életet kívánt.
A köszöntők után ünnepi műsorral szórakoztatták a szépkorúakat:
 • A Hejőbábai Mesevár Óvoda óvodásai: akik "Márti dalára" mutatták be nagyon szép egységes hangulatú ruhájukban, színvonalas műsorukat. Felkészítőjük: Kóródiné Iván Éva óvodavezető, Kovalcsik Tamásné óvodapedagógus.
 • A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói versekkel, tánccal, zenével köszöntötték a nagymamákat, nagyapákat. Felkészítő voltak: Kiss Eszter és Czakóné Tanka Nikoletta tanítók, Farkasné Fülöp Erzsébet ped. asszisztens.

Az ünnepi műsort követően Juhász Barnabás polgármester és Tállai András országgyűlési képviselő köszöntötte az ünnepségen jelen lévő:
Legidősebb hölgyet: Dudás Józsefnét
Legidősebb férfit: Labancz Sándort
Legrégebben házasságot kötött: Egri Pált és feleségét: Egri Pálnét.
Polgármester úr köszöntötte a falu legidőebb hölgyét: Tamás Mihálynét, és a legidősebb férfit: Kovács Istvánt is, aik idős koruk miatt nem tudtak jelen lenni az ünnepségen.
A köszöntések után pohárköszöntőt mondott Juhász Barnabás polgármester, asztali áldást mondtak az egyházak képviselői majd felszolgálták az ünnepi vacsorát. A vacsora közben sokak által ismert és kedvelt retró táncdalokkal, slágerekkel szórakoztatták az ünneplőket a European Operett Duó művészei: Pohly Boglárka és Takács Roland, akikkel több kedvelt slágert együtt énekeltek a vendégek. A 24-ik Idősek Napja rendezvényen a hejőbábai idősek az Önkormányzat képviselő-testületének, mukatársainak és a helyi önkénteseknek köszönhetően egy nagyon kellemes péntek délutánt töltöttek el együtt,és így feltöltődve várják a karácsonyi készülődést.


MEGHÍVÓ
2017. november 17.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. november 22-én, szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme.
Meghívó letölthető pdf*


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2017. november 09.
GINOP-5.2.2-14- Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása
További részletek letölthetők pdf*

MEGHÍVÓ PINTÉR BÉLA KONCERTRE
2017. november 0
7.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2017. november 06.
Hejőbábai Karitász Csoport vezetőjének tájékoztatója.
További részletek letölthetők pdf*

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2017 november 06.
Bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági fórum 2017. november 9.
További részletek letölthetők pdf*

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2017. oktber 30.
Tájékoztatás
Szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező rovarölő csávázószerrel kezelt repce vetéséről.További részletek letölthetők pdf*

Ünnepi megemlékezés az 1956-os Forradalom és Szabadságharc és a Magyar Köztársaság kikiáltása évfordulójának tiszteletére./KÉPEK
2017. oktber 22.
Fotó: Varga Tamás

Hejőbába Község Önkormányzata 2017. október 20-án ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc és a Magyar Köztársaság kikiáltása évfordulójának tiszteletére.
Ünnepi beszédet mondott:
Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.
Vendégeink voltak: Dr.Ispán Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Tiszaújvárosi Járási Hivatala vezetője
Bozsikné Vig Marianna, a KLIK Mezőkövesdi Tankerületének igazgatója
Ficzeréné Bacsó Bea, a KLIK Mezőkövesdi Tankerületének sajtóreferense
A megemlékezésen óvodásaink és iskolásaink színvonalas műsora után az önkormányzatok, intézmények, a község civil szervezetei és az egyházak, valamint Hejőbába lakói elhelyezték a kegyelet virágait az emlékműnél.
Köszönetemet fejezem ki vendégeinknek, hogy elfogadták meghívásunkat.
Köszönöm a felkészítő óvónők és pedagógusok munkáját, az óvoda testületének az igényes színpadi díszletet.
Köszönöm mindazoknak, akikkel együtt emlékeztünk, koszorúztunk.
Hejőbába,2017. október 20.

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2017.oktber 19.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. október 25-én, szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbábai Mesevár Óvoda aulája
Meghívó letölthető pdf*


MEGHÍVÓ
2017. október 17.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

REFORMARATON HEJŐBÁBÁN
2017. október 10.

2017. október 10-én elérkezett Luther Márton 95 tétele Hejőbábára!
Bardócz Csaba ikafalvi (Erdély) lelkész és Juhos Gábor hosszútávfutó a ReforMaraton 500 elnevezésű rendezvény kereten belül látogattak el községünkbe.
Hejőbába Polgármestere, a református gyülekezet tagjai, és a katolikus testvérek közül is néhányan, nagy szeretetben együtt fogadtuk a vendégeket. Az október elején indult ReforMaraton 500 rendezvénysorozaton a hónap végéig ötszáz protestáns templomra helyezik ki Luther Márton 95 tételét a reformáció 500. évfordulójára szervezett jubileumi év keretében.
A rendezvény célkitűzése, hogy 500 óra alatt a Kárpát medence több száz településére elvigyék a Luther Márton által, 500 évvel ezelőtt írt 95 tétel magyarra fordított változatát.
A rendezvény nem titkolt célja továbbá az is, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy az Egyház minél inkább olyanná változzon, amilyennek az Isten szeretné azt látni. Ehhez mi, akik részesei lehettünk az eseményeknek, annyit tehetünk hozzá, hogy magunkon kezdjük a változást, belső megújulást.
A lutheri 95 tétel megtekinthető a református templomban.

Victorné Kardos Erika
lelkipásztor


Parlamenti látogatás
2017. október 3.

2017. október 2-án Tállai András országgyűlési képviselő úr meghívására, a FIDESZ hejőbábai csoportjának szervezésében budapesti kiránduláson vettünk részt. Ennek keretében lehetőségünk volt a Parlamentbe is ellátogatnunk, ahol a 35 fős csoportot Tállai András képviselő úr fogadta. Az ülésterem karzatán helyet foglalva bepillantást nyerhettünk az országgyűlésben folyó munkára. A szakszerű idegenvezetésnek köszönhetően megismerhettük az Országház építésének körülményeit, megcsodálhattuk a koronázási ékszereket. Rövid sétát tettünk a Kossuth téren és időztünk a Parlamenti Látogatóközpontban, ahol emléktárgyakat is vásárolhattunk.
Ezúton köszönjük országgyűlési képviselőnknek a lehetőséget, a FIDESZ helyi csoportjának a szervezést, Vaskó Ferenc politikai munkatársnak pedig a szakszerű kalauzolást.
Hejőbába, 2017. október 3.

Juhász Barnabás
polgármester


LEGELTETÉSI TILALOM ÉS EBZÁRLAT!
2017.szeptember 27.

Hejőbába, Hejőkeresztur települések közigazgatási területére 2017. október 4. és 2017. október 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelek el a következők szerint.
További részletek letölthetők pdf*

MEGHÍVÓ
2017. szeptember 25.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 27-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések letölthetők pdf*


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2017.szeptember 15.

Tájékoztató térkőburkolat és járda építéséről. Letölthető pdf*

IV. Közfoglalkoztatási kiállítás Miskolcon 2017. Képek
2017. szeptember 14.

Önkormányzatunk ebben az évben is részt vett a két napos „IV. B-A-Z Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár” című rendezvényen.
A pavilonunk ezúttal a Széchenyi utcán volt, ahol bemutattuk azokat a termékeket, amelyeket a különböző START munkaprogramokban dolgozó munkatársaink előállítottak, termeltek.
Az első napon meglátogatta kiállítóhelyünket dr. Hoffmann Imre úr, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős államtitkára, aki elismerését fejezte ki számunkra. A rendezvény kulturális részében a Széchenyi téri nagyszínpadon felléptek a Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének tagjai és népdalokkal, szavalattal szórakoztatták az érdeklődőket. Részt vettünk a főzőversenyen, képviselve a Tiszaújvárosi Járás településeit.
Kiállítóhelyünk ízléses elrendezésében a Hejőbábai Mesevár Óvoda pedagógusai, vendégeink ellátásában pedig a községi konyha dolgozói voltak segítségünkre. Köszönöm mindazok munkáját is, akik a helyszínen segítették a kiállításon való sikeres szereplésünket.
A vásár végeztével a bemutatott termékeink nagy részét értékesítettük. Bízunk abban, hogy 2018-ban is részt vehetünk a már hagyományosnak nevezhető vásáron.
Hejőbába, 2017. szeptember 11.

Juhász Barnabás
polgármester


TÁJÉKOZTATÓ!
2017. augusztus 31.

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról. Letölthető pdf*

MEGHÍVÓ
2017. augusztus 25..

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 30-án, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf*


Számítógépes tanfolyam Hejőbábán!
2017. augusztus 24.

Számítógépes ismeretek elsajátítása: További részletek letölthetők pdf*

Tájékoztató!
2017. augusztus 24.

A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is olvasható!


TÁJÉKOZTATÁS településfejlesztési feladatokról
2017. augusztus 4.

1. Szennyvízberuházás (csatornázás) További részletek letölthetők pdf*

CSALÁDI NAP HEJŐBÁBÁN Képek
2017. augusztus 7

Fotó:Tóth Erzsébet

Tájékoztatás
2017. augusztus 3.

Tisztelt Hejőbábai Polgárok!

Tájékoztatom a településünk lakosságát, gépjármű tulajdonosait, hogy a mai napon elkészült a Fő utca Virág utca kereszteződésében a felület aszfaltozása. A kivitelező javasolta, hogy a magas nappali hőmérséklet miatt holnap, azaz 2017. augusztus 4-én hajnali 5,00 óráig ne engedjük a gépjármű forgalmat az érintett kereszteződésben, ellenkező esetben sérülhet a burkolat. A forgalom korlátozását terelő táblák és szalagkorlát jelzi.
Kérem megértésüket, türelmüket!
Hejőbába, 2017. augusztus 3.

Juhász Barnabás
polgármester


Lakossági tájékoztató!
2017. július 31.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Lakossági tájékoztató!
2017.július 24.

NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁJA 2 HÉTIG ZÁRVA 2017. JÚLIUS 31- AUGUSZTUS 14. -Részletek letölthetők pdf*

Lakossági tájékoztató!
2017.július 21.

HŐSÉGRIASZTÁS II. fok -Részletek letölthetők pdf*

MEGHÍVÓ
2017. július 21.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. július 26-án, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt (rendkívüli) ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf*


Lakossági tájékoztató!
2017. március 29.

IVÓVÍZ BEKÖTÉSSEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ - FÖLDMUNKÁK -Részletek»

Lakossági tájékoztató!
2017. július 05.

Jegyzőkönyvi kivonat
Készült: Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. június 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről

Tárgy: Javaslat a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályainak elfogadására

A képviselő-testület 7 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül az alábbi határozatot hozta: Hejőbába Községi Önkormányzat képviselő-testületének 45/2017. (VI.14.) képviselő testületi határozata » TOVÁBB pdf*

HIRDETMÉNY. További részletek pdf*

Lakossági tájékoztató!
2017. június 28.

Érdeklődés esetén jelentkezni a Hejőbábai Közös Önkormányzati Hivatalban lehet munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között legkésőbb július 5. napjáig.
A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is letölthető!

MEGHÍVÓ
2017. június 22.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 26-án, hétfőn 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések pdf*


Lakossági tájékoztató!
2017. június 22.

TÁJÉKOZTATÓ A DIGITÁLIS KÖZÉPISKOLÁRÓL» TOVÁBB pdf*
ÚTLEZÁRÁSOK 2017. július 1-én, szombaton a vonzáskörzetünkben halad át a Tour de Hongrie kerékpárverseny. További részletek pdf*

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA
2017. június 15.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Hejőbába Község Településrendezési Tervének módosítása ügyében lakossági fórumot tart 2017. június 26-án, hétfőn 16,00 órakor a Művelődési Házban.
Meghívó letölthető pdf*


MEGHÍVÓ
2017. június 09.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 14-én, szerdán 17,00 órai kezdettel rendkívüli nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf*


MEGHÍVÓ
2017. május 24.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. május 24-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések pdf*


HIRDETMÉNY!
2017. május 08.
A képre kattintva a hirdetmény nagyobban is olvasható

MEGHÍVÓ!
2017. május 08.
A képre kattintva a további részletek is olvashatók!

A képekre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

MEGHÍVÓ
2017. április 21.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete2017. április 26-án, szerdán 17,30 órai kezdettelnyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme. Napirendi javaslat:
Meghívó letölthető pdf*


MEGHÍVÓ
2017. április 21.

Hejőbába Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. április 27-én, csütörtökön 18.00 órai kezdettel
közmeghallgatást (falugyűlést) tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívom. Helyszíne: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41. Napirendek:
Meghívó letölthető pdf*


Lakossági tájékoztató!
2017. április 04.


Legeltetési tilalom és ebzárlat elrendelése!
Határozat letölthető»


MEGHÍVÓ
2017. március 24.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. március 29-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát. Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat:
Meghívó letölthető pdf*
Előterjesztések pdf*


Március 15-i Ünnepség
2017. március 15.
Képgaléria
Hejőbába Község Önkormányzata a helyi egyházak és intézmények közreműködésével 2017. március 12-én, majd március 15-én ünnepi megemlékezést tartottak az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulójának tiszteletére.

Az ünnepségsorozat első napi programjában:
· Ünnepi istentisztelet és koszorúzás volt a református templomban,
· Ünnepi szentmisét és koszorúzást tartottak a római katolikus templomban, majd
· Megkoszorúzták Orczy Gyula ’48-as honvéd, egykori országgyűlési képviselő, Borsod Vármegye volt alispánjának síremlékét a köztemetőben.
Az ünnepi megemlékezés 2017. március 15-én koradélután folytatódott a Művelődési Házban.
· Az ünneplőket Leskó Bea műsorközlő köszöntötte
· A HIMNUSZ közös eléneklését követően az ünnepi megemlékezést Juhász Barnabás polgármester nyitotta meg
· Ünnepi beszédet mondott: Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés Elnöke
· Ünnepi műsorban közreműködtek:
o Hejőbábai Mesevár Óvoda nagycsoportosai és a
o Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola 5.-8. osztályos tanulói.

Mindkét intézmény rendkívül színvonalas ünnepi műsort adott, melyet a zsúfolásig megtelt teremben helyet foglaló ünneplők sok-sok tapssal jutalmaztak. Köszönet a felkészítő óvónő, Molnár Tünde munkájáért, és köszönet az iskolások felkészítő tanárainak: Farkasné Tóth Ildikónak, Takácsné Surjánszki Blankának, Bodnár Mária tanárnőnek és Ráczné Csordás Tímea tanítónőnek. Külön köszönet az óvoda nevelőtestületének az igényes színpadi díszlet elkészítéséért .
Az ünnepi emlékműsor után Juhász Barnabás polgármester, Dr. Karsza István jegyző, Török Dezső elnök úr és Dr. Ispán Csilla: a Tiszaújvárosi Járási Hivatal vezetője „Hejőbába Községért” díjat adományozott Dudás Ferencné nyugdíjas köztisztviselő részére, aki több évtizeden keresztül kiemelkedő, lelkiismeretes munkát végzett az önkormányzati hivatal pénzügyi munkatársaként.
Szintén „Hejőbába Községért „ díjat kapott a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tantestülete, akik kitartó, példás és eredményes oktató-nevelő tevékenysége, az újszerű nevelési és módszertani elvek alkalmazása, színvonalas közösségi rendezvényeken való közreműködésük méltán vált ki elismerést a településen. Szakmai munkájuk, emberi helytállásukat, erőfeszítéseiket ezzel az elismeréssel köszönte meg település.

Díjazottak: tanárok
1. Bakosné Árvai Tünde
2. Farkasné Tóth Ildikó
3. Bodnár Mária
4. Falucskai Gábor
5. Gombosné Szabó Ilona
6. Hajduné Vásári Nóra
7. Homa Ágnes
8. Jakubács László
9. Juhászné Váradi Ilona
10. Kazai Györgyi
11. Kiss Eszter
12. Kozák Ildikó
13. Marada Edit
14. Molnárné Pusztai Éva
15. Ráczné Csordás Tímea
16. Simon Valéria
17. Takácsné Surjánszki Blanka
18. Tanyiné Gondol Ágnes
19. Zsíros János
Nevelő-oktató munkát segítők:
1. Jászkainé Tóth Erzsébet
2. Mihály Csabáné
3. Farkasné Fülöp Erzsébet
Nevelőtestület tiszteletbeli nyugdíjas pedagógusai:
1. Szendi Adolf
2. Lázár Mária
3. Sallai Józsefné
4. Bűdi Béláné
5. Demeter Béláné
6. Szendi Adolfné
7. Tóthné dr. Fehér Gizella

A színpadnál felsorakozott kitüntetettek előtt Bakosné Árvai Tünde igazgatónőnek az Emlékérmet - Török Dezső elnök úr, az Emléklapot pedig Bozsikné Vig Marianna tankerületi vezető adta át.
Az általános iskola tantestülete nevében az igazgatónő köszönetet mondott.
A díjak átadása után az ünneplők a Művelődési Ház elé vonultak ahol az emlékműnél koszorúkat és a kegyelet virágait helyezték el.

1. Hejőbába Községi Önkormányzat nevében Török Dezső úr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Juhász Barnabás polgármester úr, Dr. Karsza István jegyző úr, Labanc Katalin önkormányzati képviselő helyezte el az emlékezés virágait.
2. A Hejőbábai Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében Farkas László elnök és Horváth Elek önkormányzati képviselő koszorúzott
3. A FIDESZ-KDNP Polgári Szövetség Helyi Szervezete nevében koszorút helyeztek el: Kiss István és Czaga Irma tagok
4. A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola képviseletében Bozsikné Vig Marianna tankerületi igazgató, Bakosné Árvai Tünde iskola igazgató és Farkasné Tóth Ildikó igazgató helyettes koszorúztak
5. A Hejőbábai Mesevár Óvoda koszorúját: Kóródiné Iván Éva óvodavezető és Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettes helyezte el.
6. A Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Hejőbábai Otthona nevében Surányi Zsolt Gábor intézményegység vezető és Egri Pálné vezető ápoló koszorúzott
7. A hejőbábai római katolikus egyházközség nevében koszorút helyezett el: Nagy Róbert gondnok és Polonkai Jánosné egyháztestületi tag
8. A hejőbábai református egyházközség nevében Victorné Kardos Erika lelkészasszony és Bartus Sándor presbiter koszorúzott
9. A Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének nevében koszorút helyezett el: Barát Józsefné elnök és Egri Pál egyesületi tag.
10. A Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány koszorúját Kovács Zsófia és Tóth Botond helyezte el.
11. A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület koszorúját Kis-Tóth Ferenc és Jászkainé Tóth Erzsébet helyezte el.
12. A Hejőbábai Polgárőr Egyesület nevében Kazai József és ifj. Egri Pál koszorúzott.
13. A település lakói egy-egy szál virágot helyeztek el az emlékmű talapzatán.
A koszorúzás után Juhász Barnabás megköszönte az ünneplőknek a megjelenést a közös ünneplést, a közreműködőknek a lelkiismeretes munkájukat mellyel hozzájárultak, hogy Hejőbába lakossága méltón ünnepelhette meg Nemzeti Ünnepünket. A POLGÁRMESTERI ZÁRSZÓ utá a SZÓZAT majd a SZÉKELY HIMNUSZ közös eléneklésével ért véget a hejőbábai emlékműsor. Az ünnepség után a meghívott vendégeket, kitüntetetteket állófogadáson látták vendégül, ahol Juhász Barnabás polgármester mondott pohárköszöntőt.


Meghívó a Március 15-i Ünnepségünkre / meghívó»
2017. március 8.

MEGHÍVÓ
Hejőbába Község Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom településünk lakosságát
2017. március 15-én 13.00 órára
a Művelődési Házba,
az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc
169. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségre.

A megemlékezés programja:
Március 12.

 • 8.30 Ünnepi istentisztelet és koszorúzás a református templomban
 • 9.30 Ünnepi szentmise és koszorúzás a római katolikus templomban
 • 11.00 Koszorúzás Orczy Gyula ’48-as honvéd, egykori országgyűlési képviselő, Borsod Vármegye volt alispánja síremlékénél a köztemetőben

Március 15.

 • 13.00 Megnyitó a Művelődési Házban
 • Ünnepi beszédet mond: Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés Elnöke
 • Ünnepi műsor: Közreműködnek a Hejőbábai Mesevár Óvoda nagycsoportosai és a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói
 • „Hejőbába Községért” díjak átadása
 • Koszorúzás a Művelődési Ház előtti emlékműnél
Szeretettel hívjuk és várjuk, hogy közösen hajtsunk fejet történelmünk hősei előtt!
Hejőbába, 2017. március 8.

Juhász Barnabás
polgármester


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2017. március 09.

Lakossági felhívás az erdő-és szabadtéri tüzek megelőzésére
További részletek letölthetők pdf*»


ÓVODAI SZÜNETEK
2017. március 2.
A képekre kattintva a hirdetmények nagyobban is olvashatók!!!

Nőnapi köszöntő
2017. február 27.
Boldog Nőnapot kívánok

Minden Kedves Hölgy

Olvasónknak!

Hejőbába Község Önkormányzata nevében:
Juhász Barnabás
polgármester


Tállai András országgyűlési képviselő Nőnapi köszöntője
2017. február 17.
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

BÁLI SZEZONRA KÉSZÜLŐDÉS KÖZSÉGÜNK KONYHÁJÁN
2017. február 24.
  „Serceg a zsír sül a fánk, fényes sárga serpenyőből nevet ránk,
Ránk nevet és integet, itt a farsang, vidám farsang gyerekek…”
 
/Osváth Erzsébet/
Nagy volt a sürgés forgás községünk konyháján 2017. február 17-én, pénteken. Párhuzamosan több rendezvényre készültek a finom falatok, hiszen a naponta ismétlődő óvodai, iskolai és felnőtt étkeztetés mellett két nagyszabású esemény vendéglátása volt a feladata a maroknyi konyhai dolgozói kollektívának. A Zrínyi Ilona Általános Iskola farsangi bálja és a Katolikus Karitasz jótékonysági táncos estje mindig nagyon népszerű a település életében, amelyek megszervezésére a hétvégén került sor. Nagyban megkönnyítette a munkafolyamatot a napokban beépített elektromos sütővel rendelkező két gáztűzhely. A konyha dolgozói lelkiismeretes szervezett munkával, nagy odaadással készülteka két rendezvényre és mindent megtettek a vendégek megelégedéséért.
Kóródiné Iván Éva
óvodavezető

MEGHÍVÓ
2017. február 17.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 22-én, szerdán 17,30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme Napirendi javaslat:
Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések pdf*


MEGHÍVÓMeghívó letölthető pdf*
2017. február 10.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 15-én szerdán 17. 30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát.
Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat:
1. Javaslat az önkormányzat 2017.évi költségvetésére első olvasatban
Előadó: polgármester
2. Indítványok, javaslatok, bejelentések
A napirendekhez tanácskozási joggal meghívottak:
- Dr. Karsza István jegyző
- Farkas László, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat helyi elnöke
- Szendi Adolf, Hejőbába Község díszpolgára
Hejőbába, 2017. február 10.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2017. február 07.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 8-án szerdán 17,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő lakosságát.
Az ülés helye: Hejőbába Önkormányzati Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat:
1. Javaslat az önkormányzati ASP rendszerhez való csatlakozásra pályázat benyújtására
Előadó: polgármester
2. Indítványok, javaslatok, bejelentések
További részletek letölthetők»

Előterjesztések»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. február 02.

A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is letölthető!


KOSARAZZ VELÜNK!
2016. január 16.

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

HEJŐBÁBAI KARÁCSONYI ÚJSÁG
2016. december 21

Hejőbábai karácsonyi újság letölthető pdf*»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2016. december 21.
A képre kattintva A TÁJÉKOZTATÓ nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI ÉRTESÍTŐ!
2016. december 13
A képre kattintva további részletek is olvashatók!

 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.