Hejőmenti Hagyományörző Közhasznú Alapítvány

Hejőbába története
Takács László - Kovács Zsolt

 

 

 

 

 

 

Archívum - Hírek 2015

IV. ADVENTI Gyertyagyújtás Hejőbábán KÉPEK
2015 . december 20.
 

A negyedik adventi gyertyát 2015. december 20-án 16 órakor gyújtották meg Hejőbábán a civil szervezetek, a Pszichiátriai Otthon dolgozóinak, lakóinak és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat zenekarának a közreműködésével. Az ünnepi díszbe öltöztetett Főtéren ünnepi beszédet mondott Juhász Barnabás polgármester, majd a Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének énekkara és Hejőbábai Roma Nemzetiségi Önkormányzat zenekara adott ünnepi műsort.
A negyedik gyertyát karácsonyi dallamok kíséretében a Miskolcról érkezett betlehemi lángról Juhász Barnabás polgármester, és Kovács István alpolgármester gyújtotta meg. Azok az ünneplők akik mécsessel érkeztek, otthonukba is hazavihették a békelángot. Mátyus Renáta műsorközlő a gyertyagyújtást követően vendéglátáshoz invitálta az ünneplőket, ahol karácsonyi beiglivel, forró teával fogadták a vendégeket.
A gyertyagyújtás után 17 órától az ADVENTI rendezvénysorozat a Római Katolikus templomban fejeződött be. Itt a Hejőbábai Pszichiátriai Otthon dolgozói és lakói a Születés oratóriumát adták elő, mely egy csodálatos befejezése volt a negyedik gyertyagyújtás ünnepségének. A hejőbábai ADVENTI rendezvénysorozatot Juhász Barnabás polgármester ünnepi köszöntő szavaival zárta. Megköszönte, hogy a rendezvénysorozat minden alkalmára nagyon sokan eljöttek, megköszönte az ünnepi műsorok résztvevőinek, a felkészítőiknek és az ünnepségek lebonyolításában közreműködőknek a munkáját, mellyel hozzájárultak a falu közös ADVENTI ünnepségének színvonalas lebonyolításához. Hejőbába község Önkormányzata nevében, Békés, Meghitt, Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket, és nagyon Boldog új évet kívánt az ünneplő hejőbábai családoknak. Hazaindulás előtt a templomban is beiglivel és forró teával kínálták az ünneplőket.


III. ADVENTI Gyertyagyújtás Hejőbábán KÉPEK
2015 . december 11.
 
Advent video link

Az előző ADVENTI gyertyagyújtásokhoz hasonlóan 2015. december 11-én délután a harmadik ADVENTI gyertya gyújtására is szépszámmal érkeztek Hejőbába lakosai a Főtérre, ahol halk karácsonyi zene fogadta a vendégeket.
Mátyus Renáta műsorvezető köszöntötte az ünneplőket, majd Juhász Barnabás polgármester úr mondta el ünnepi gondolatait.
A hangulatos ünnepi műsorban közreműködtek a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói. Felkészítőjük: Molnárné Pusztai Éva fejlesztőpedagógus.
Csele András hetedikes tanuló köszöntő szavai után az iskola tanulói a TÉL ÖRÖMEIT jelenítették meg. A Hópillék tánca után két fenyőfa élőképében gyulladtak meg a tanulók gyertyái. A diákok közös verssel köszönötték az ünnepet és az osztályok képviselői hozták a fényt a harmadik adventi gyertya gyújtásához. Stefán Ádám harmadik osztályos tanuló szavalata után a község adventi koszorúján a gyertyát a Zrínyi Ilona Általános Iskola Igazgatóasszonya Bakosné Árvai Tünde és helyettese Farkasné Tóth Ildikó gyújtotta meg.Mátyus Renáta megköszönte az ünneplőknek a megjelenést, az iskolásoknak és a felkészítőjüknek a közreműködést, majd hazaindulás előtt a vendégeket a Községi konyha által készített süteményből és teából kínálták.
Mátyus Renáta így zárta az ünnepet: Köszönjük, hogy eljöttek, békés adventi ünnepeket kívánunk mindenkinek! Várjuk Önöket a következő gyertyagyújtásra is.


II. ADVENTI Gyertyagyújtás Hejőbábán KÉPEK
2015 . december 10.
 

2015. december 4-én délután a második ADVENTI GYERTYA gyújtására gyűlt össze Hejőbába ünneplő lakossága. A karácsonyi díszben- és fényben pompázó főtéren halk karácsonyi zene szólt. Leskó Beáta üdvözölte az ünneplőket, majd Juhász Barnabás polgármester mondott ünnepi köszöntőt. ADVENT második vasárnapjának ünnepi műsorát a község legfiatalabb lakói adták, melyet az ünneplők nagy szeretettel és hálával fogadtak.
Fekete Nóra nagycsoportos óvodás Aranyosi László: Égi küldött angyal vagyok című versét mondta el. A vers után az óvodai csoportok zenés táncos ünnepi műsorral szórakoztatták az ünneplőket.
A második gyertyát Kóródiné Iván Éva óvodavezető és Tóthné Marada Csilla óvodavezető helyettes gyújotta meg, miközben Wass Albert karácsonyi versei szóltak a hangosítóból.
Leskó Beáta megköszönte az ünneplőknek, hogy ilyen szépszámmal eljöttek a község közös ünneplésére, majd szeretvendégségbe invitálta a megjelenteket, és további békés adventi ünnepeket kívánt a szervezők nevében. Kérte az ünneplőket, hogy a következő a 3. gyertyagyújtásra is jöjjenek, hogy tovább folytassák a falu közös ünneplését, az ADVENTI KÉSZÜLŐDÉST!


Az első ADVENTI gyertyagyújtás Hejőbábán! Képek
2015. .november 29.

Hejőbába Község Önkormányzatának szervezésében a Római Katolikus és a Református Egyházak közreműködésével gyújtották meg az első ADVENTI gyertyát 2015. november 29-én 16 órakor Hejőbábán a karácsonyi díszben- és fényben pompázó Művelődési Ház előtti parkban. A megjelent vendégeket Juhász Barnabás polgármester ünnepi gondolatokkal köszöntötte. Az első gyertyát Mácsiné Varga Gyöngyi református lelkész és Szűcs Zsolt római katolikus plébános gyújtotta meg, akik adventi gondolatokkal, adventi áldással köszöntötték az ünneplőket, majd egy-egy egyházi éneket énekeltek közösen. Ünnepi verset mondtak Plósz Jánosné, valamint Gyurcsik Petra, Ilosvai Zsófia és Fülep Ádám hittanosok. Karácsonyi énekekkel tették még ünnepélyesebbé a hangulatot a hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület tagjai. Juhász Barnabás polgármester úr megköszönte a hejőbábaiaknak, hogy ilyen szép számmal elfogadták a meghívásukat és a vendégeket terített asztalokhoz invitálta, ahol az önkormányzat konyhája által sütött süteményekkel és finom teával látták vendégül az ünneplőket. Az est műsorvezetője Leskó Beáta a rendezvény zárásaként ismertette az adventi programokat, melyre szeretettel invitálta a hejőbábaiakat: következő gyertyagyújtások: december 4, 11 és 20-a. 16.00 óra.


III.  ADVENTI VÁSÁR Képek
2015 . december 20.

A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosok Egyesülete 2015. december 20-án vasárnap 14oo -18oo óráig rendezte a III. Adventi Vásárát, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel vártak.
Programok:
- 14oo Békési László előadása a Karácsonyról.
- Karácsonyi tánc (Bugya Anikó, Csizmadia Adrián)
- Ünnepi versek (gyermekeink)
- Plósz Jánosné szavalata
- Karácsonyi énekek
- Dalok a Karácsonyról (Hangó Alexandra és partnere)
- Búcsúdal
- Kézműves foglalkozás
- 18ooVásárzárás
Közben 16oo IV. Gyertyagyújtás
Segítőink: Hejőbába Községi Önkormányzat, Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány, Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete. A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület ezúton szeretne Békés Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánni támogatóinknak és településünk lakóinak!


A Hejőbábai Karitász Csoport szeretetcsomagot osztott Képek
2015 . december 12.

A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói és a Mesevár Óvoda óvodásai egy csöppnyi szeretetcsomagban részesültek a hejőbábai Karitász Csoporttól.


Télapó várás Hejőbábán
2015 . december 12.

A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület tagjai igazi meglepetéssel várták a község legkisebb lakóit. A gyerekek nemcsak ajándékot kaptak az egyesület Télapójától és segítőitől, hanem kreatív foglalkozásokkal várták őket. Az egyesület tagjai készítették el a Télapóhoz vezető utat, kellemes és hangulatos környezetet teremtve a Művelődési Ház nagytermében. Bátran álltak a gyerekek a Télapó előtt és az itt látható képeket nézve megbizonyosodhatunk, hogy a legszebb ajándék a szeretet. Sokan örültünk annak, hogy községünkben van egy egyesület, amelyik évről évre ily módon is adott a gyerekeknek. Adni a legcsodálatosabb dolog és ezt az egyesület tagjai is megtapasztalhatták. A megajándékozott gyermekek és szüleik nevében is tisztelettel megköszönöm az egyesület vezetőségének, tagjainak odaadó, önzetlen munkáját.
Hejőbába,. 2015. december 9

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2015 . december 16..


MEGHÍVÓ
2015 . november 26.

 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015 . december 14..

Szemétszállítás, ügyfélfogadás az ünnepek alatt.
MIREHUKÖZ Kft. levele»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ /Émász hálózati Kft. levele»
2015 . december 04..

Gallyazási munkálatok miatt áramszünet 2015.12.08-án 11.00-tól-14.00-ig. Iskola u.11-től, Széchenyi u 1-től 27-ig, 2-től_28-ig. További részletek»


Idősek Napja Hejőbábán!Képek
2015. .november 25.

2015. november 20-án köszöntöttük Hejőbába szép korú lakóit. A Juhász Barnabás polgármester ünnepi köszöntője után a helyi óvodások és iskolások nagyon színvonalas műsorral kedveskedtek az ünneplőknek. Leblanc Győző és Tóth Éva operett énekesek ismert slágerekkel szórakoztatták az időseket. Az ünnepi vacsora alatt Nótár Lajos és társa vidám nótákkal szórakoztatta a vendégeket. Az ünnepségen polgármester úr köszöntötte Hejőbába legidősebb férfi és a legidősebb nő lakosát, valamint a község legidősebb házaspárját. A kellemes hangulatú rendezvényen jól szórakoztak a község szépkorú lakói, akik nagyon hálásak az évente megrendezésre kerülő rendezvény megszervezéséért, az örömteli pillanatokért.


NEMZETI ÜNNEP HEJŐBÁBÁN 2015. október 22. Képek
2015 . november 25.

2015. október 22-én Nemzeti Ünnepünkön a község lakói együtt emlékeztek az 1956. évi Magyar Forradalom és Szabadságharc, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulójára. Az emlékműnél az önkormányzat, a helyi intézmények, egyházak, civil szervezetek és Hejőbába lakói helyezték el az emlékezés koszorúit, virágait.


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ / hivatalos levél»
2015 . november 23.

Hejőbába Község Polgármesterétől
Tájékoztatás
Tájékoztatom Településünk Lakosságát, hogy 2015. december 1-től megváltozik az orvosi ügyelet diszpécser szolgálati és mentés irányítási rendszere.
Fenti időponttól az ügyelet hívószáma a következő: 06-46/477-104
Kérem betegeinket, hogy december 1-től a fenti számon hívják az Ügyeleti Szolgáltatót.
További részletes tudnivalókat a csatolt levélben találnak, amelyet a Mezőcsáti Kistérség Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. küldött meg számunka.
Fentiekről a hét folyamán valamennyi hejőbábai családot írásban is értesítek!
Hejőbába, 2015. november 23.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2015 . november 23.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 25-én, szerdán 17.30 órai kezdettelnyílt ülést tart,melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat»
Előterjesztések »


Meghívó Idősek Napjára!
2015 .november 19.
Hejőbába Község Önkormányzatának képviselő testülete 2015. november 20-án, pénteken 15.00 órai kezdettel tartja a hagyományos Idősek Napja rendezvényét a Művelődési Házban, melyre szeretettel hívjuk, várjuk településünk valamennyi 65. életévét betöltött kedves lakóját és házas-vagy élettársát.

Program:
Köszöntő
Óvodások, iskolások műsora
Leblanc Győző és Tóth Éva operetténekesek előadása
Ünnepi vacsora

Hejőbába, 2015. november 16.

Tisztelettel, a képviselő testület nevében:

Juhász Barnabás
polgármester


Újságcikk
2015 . október 26.

DÍSZOKLEVÉL
2015 . október

Tájékoztatás Kisbusz beszerzéséről
2015 . október 22.

Tisztelt Hejőbábai Polgárok!
Tájékozatom Önöket, hogy önkormányzatunk 2015. május hónapban a 21/2015.(IV.17.) MvM rendelet alapján pályázatot nyújtott be 9 személyes Volkswagen kisbusz (T5KombiRT2.0CRtdi) beszerzésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalba.
Pályázatunk sokeres volt, a kisbuszt 2015. október 21-én Miskolcon, a MISKOLC AUTÓ értékesítési vezetőjétől Kovács István alpolgármester úr és Dr. Karsza István jegyző úr jelenlétében átvettük.
A kisbusz bruttó ára 10.110.850 Ft volt, melyből az állami támogatás 7.990.000 Ft., az önkormányzati önrész összege pedig 2.120.850 Ft.
A járművet az önkormányzati feladatokon túl a helyi intézmények, civil szervezetek, egyházak is igénybe vehetik, meghatározott feltételekkel. Az erre vonatkozó szabályzatot a képviselő testület alkotja majd meg. A kisbuszt a polgármesteri hivatal udvarán rövidesen telepítésre kerülő garázsban tároljuk majd és üzemeltetéséről 5 évig kötelezően gondoskodnunk kell.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtésről
2015 . október 22.
Tisztelt Hejőbába Lakosok, Ingatlan tulajdonosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy várhatóan 2016. január 1-től megváltozik a szelektív hulladékszállítás rendje. Ezentúl nem a megszokott fóliazsákban, hanem sárga színű kukákban gyűjthetjük a válogatott, újrahasznosításra kerülő hulladékokat.
Ezeket a chipezett (egyedi azonosítóval ellátott) kukákat térítésmentesen kapják a családok, megóvásukról mindenkinek gondoskodni kell.
Levelemhez csatoltam a MiReHuKöz Kft. ezzel kapcsolatos tájékoztatóját. Kérem olvassák el és az ott leírtaknak megfelelően továbbra is éljenek a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségével, csökkentve a tényleges hulladék mennyiségét.
TÁJÉKOZTATÓ Szelektív hulladékgyűjtésről»

Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2015 .október 22.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 28-án szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme Napirendi javaslat»


MEGHÍVÓ
2015 . október 16.

FELHÍVÁS!
2015 október 16.

A hejőbábai Karitász Csoport szervezésében használt ruha adományok osztására kerül sor a helyi római katolikus parókia épületében (Rákóczi u. 2., az is iskolával szemben).
Időpontok: 2015. október 20-án és 21-én, naponta 9-15 óra között.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Hejőbába, 2015. október 16.
Tisztelettel:

A Karitász Csoport vezetője és tagjai


Jubileumi ünnepség a hejőbábai Mesevár Óvodában! képek
2015. október 1.

Jubileumi ünnepséget tartottak Hejőbábán 2015. október 1-én a Mesevár Óvoda 45-ik, és az új óvodaépület 10-ik jubileumi évfordulója alkalmából.
A Mesevár Óvoda kollektívájának és Hejőbába Község Önkormányzatának meghívását elfogadva gyűltek össze szülők, rokonok, ismerősök, hejőbábai lakosok, intézményvezetők, munkatársak az óvoda csodálatosan feldíszített kertjébe a jubileumi rendezvényre. A rendezvény programját Szabó Melinda műsorvezető ismertette. Az ünnepségen elsőként Juhász Barnabás polgármester mondott ünnepi köszöntőt, melyet követően Zakar Zsombor – a sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola tanulója hegedült, zongorán kísérte felkészítője: Hegyi József. Az ünnepséget Kóródiné Iván Éva óvodavezető nyitotta meg.
Kedves gondolatokkal emlékezett vissza az óvodában töltött éveire Dr. Ronkovicsné Dr. Faragó Eszter egyetemi docens, a hejőbába óvoda első óvónője. A múlt idézését követően, Szikszai Panna, a sajószögedi iskola tanulója adott színvonalas műsort, kinek felkészítője- és kísérője: Arnóczki Zoltán Sándor zenetanár volt.
A jelenlegi Mesevár óvodások az elmúlt rendezvényekhez hasonlóan, most is színvonalas köszöntő műsorral készültek a jubileumi rendezvényre, melyet a hálás vendégsereg nagy tapssal jutalmazott.
Az évfordulók tiszteletére jubileumi emléktáblát állítottak, melyet az ünnepségen Juhász Barnabás, Kóródiné Iván Éva és Dr. Ronkovicsné Dr. Faragó Eszter avatott fel. Az emléktáblát Soós Ferenc fafaragó készítette.
Az ünnepség zárásaként az önkormányzat ünnepi ebéddel kedveskedett vendégeinek.
A gyermekek délutánján az óvodásokat még sok-sok gyerekprogram várta az érdekes dekorációk, óriás bábok között a Tényleg zenekar és az Egyszervolt Mesezenekar – zenei kíséretével.
A Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében Füredi Zsuzsa népi iparművész, és Jászkainé Tóth Erzsébet könyvtáros foglalkozott az óvodásokkal.
A csodálatos őszi napsütésben sok-sok vidám pillanatra és egy csodálatos délutánra emlékezhetnek a hejőbábai óvodások a szervezők, a fellépők és a mosolybirodalom közreműködőinek jóvoltából.


MEGHÍVÓ/Letölthető»
2015 .szeptember 29.

Mindannyiunk számára legnagyobb kincs a gyermek,
fogjunk össze, csiszoljuk a kincset közösen,
hogy minél nemesebbé váljon…”

Bíró Antalné

A Hejőbábai Mesevár Óvoda kollektívája és
Hejőbába Községi Önkormányzata

Tisztelettel és Szeretettel meghívja Önt
Intézményünk fennállásának 45 és az új óvodaépület 10 éves évfordulójára.
A jubileumi ünnepség 2015. október 1-én, 11 órai kezdettel
a Hejőbábai Mesevár Óvoda kertjében kerül megrendezésére.

Ünnepi program

 • Vendégek fogadása
 • Ünnepi köszöntőt mond Juhász Barnabás polgármester úr
 • A rendezvényt megnyitja Kóródiné Iván Éva óvodavezető
 • Visszaemlékezés - Dr. Ronkovicsné Dr. Faragó Eszter egyetemi docens, Hejőbába első óvónője
 • Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, Parlamenti államtitkára,Országgyűlési képviselő úr ünnepi beszéde
 • „Sok születésnapokat…” Gyermekek köszöntő műsora
 • Jubileumi emléktábla avatása - Soós Ferenc fafaragó alkotása
 • „Régi mesékre emlékszel-e még…?” című fotókiállítás megnyitása

Gyermekek délutánja

 • Tényleg zenekar - Népzenei előadás és táncház
 • Egyszervolt Mesezenekar - Óriásbábok zenés előadása
 • Kézműves játszóház:
  - Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer
  • Füredi Zsuzsa népi iparművész
  • Jászkainé Tóth Erzsébet könyvtáros

  - Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona dolgozói
  - Mosoly Birodalom – Budapest

A rendezvény díszvendégei:
Tállai András államtitkár úr
Dr. Ronkovicsné Dr. Faragó Eszter főiskolai docens
Minden Kedves Vendéget szeretettel várunk!

Juhász Barnabás polgármester
Kóródiné Iván Éva óvodavezető
és Hejőbába Községi Önkormányzata
és az óvoda nevelőtestülete

MEGHÍVÓ
2015 .szeptember 18..

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 23-án szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart,melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.Napirendi javaslat»


KÖZFOGLALKOZTATÁSI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR
2015. szeptember 15.


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2015. szeptember 09.


CSOK támogatás igénybevételéhez szükséges hatósági bizonyítvány igénylésének feltételei: További részletek»


PÁLYÁZAT PEDAGÓGIAI ASZISZTENS MUNKAKÖRRE
2015. szeptember 08.

Mesevár Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi HejőbábaiXXXIII. törvény 20.§-a alapján pályázatot hirdet Hejőbábai Mesevár Óvoda pedagógiai asszisztens munkakör betöltésére.
További részletek»


LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!
2015. szeptember 04.

JUBILEUMI ÜNNEPSÉG ELŐKÉSZÜLETEI AZ ÓVODÁBAN EMLÉKEZZÜNK KÖZÖSEN!
Tisztelt Hejőbábai Lakosok!
Településünkön 1970-ben kezdődött a gyermekek intézményes óvodai nevelése, 45 éve indult az első óvodai csoport a Széchenyi utca 85. szám alatti Bay kastély épületében. A Hejőbábai Mesevár Óvoda 10 éve költözött jelenlegi helyére. További részletek»


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
2015. szeptember 03.

Hejőbába Község Polgármesterétől
3593 Hejőbába, Fő u. 39.
Mobil: 0630/2292-532
Ezúton értesítem a Tisztelt Hejőbábai Szülőket, hogy a község képviselő testületének határozata alapján tanévkezdési támogatást nyújtunk az általános- és középiskolai tanulók, valamint a főiskolán és egyetemen tanuló nappali tagozatos hallgatók részére.
A támogatás mértéke:
- általános iskolai tanulók részére 3.000,- Ft / fő
- középiskolai diákok részére 4.000,- Ft / fő
- főiskolai, egyetemi hallgatók részére 5.000,- Ft / fő

Felhívom a szülők figyelmét, hogy a középiskolások, a főiskolai- és egyetemi hallgatók, valamint a más település általános iskolájába járó tanulók esetében iskolalátogatási igazolás szükséges a támogatás kifizetéséhez.
A tanévkezdési támogatásokat a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében fizetjük az alábbi időpontokban: 2015. szeptember 9-én, 16-án, 23-án és 30-án 9,00 - 16.00 óra között.
Hejőbába, 2015. szeptember 1.
Tisztelettel a képviselő testület nevében: Juhász Barnabás polgármester


MEGHÍVÓ
2015. augusztus 24.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. augusztus 26-án szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart,melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.
Napirendi javaslat
»Előterjesztések»


IV. Kéz a kézben családi nap Hejőbábán!
2015. augusztus 17.

Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület elnökétől
3593 Hejőbába, Széchenyi u. 24.
Tel: 0630/ 837-8343

Tisztelt Hejőbábai Lakosok!

A Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület 2015. augusztus 22-én megrendezi a IV. KÉZ A KÉZBEN CSALÁDI NAP elnevezésű rendezvényét, melynek célja a helyi tehetségeknek lehetőséget adni a bemutatkozásra és a közösségünk összekovácsolása. A programok 1100-től kezdődnek, tartalmas előadások teszik színesebbé az egész napot mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Egyesületünk tagjai évről-évre próbálnak egy olyan programot összeállítani, ami maradandó élményt tud nyújtani az érdeklődők számára.
A rendezvényre az egyesület vezetősége, tagsága nevében ezúton tisztelettel hívjuk, várjuk településünk valamennyi lakóját, családjait

IV. Kéz a kézben családi nap
Hejőbába

Időpont: 2015. augusztus 22. (szombat)
Helyszín: Községi Park, Hejőbába

Program (nem végleges, a műsorváltoztatás jogát fenntartjuk)
11.00 Ünnepi köszöntő és a Községi Parkban megépített kemence átadása
Köszöntőt mond: Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, Parlamenti Államtitkára, Országgyűlési képviselő
11.30 Gyermekeink bemutatója
12.00 Sinkovics Imre dráma szakkör előadása (Sajópetri)
12.30 Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének műsora
13.00 Hejőkürti Nyugdíjas Egyesület fellépése
13.30 Hejőkürti Fitness Dance Klub
14.00 Táncverseny
15.00 Karaoke verseny
16.00 Habparty
16.30 Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthonának KABALA zenekara muzsikál
17.15 Juhász Tibor és barátai zenélnek
18.00 Rontó Family muzsikál
19.00 Tombola
20.00 Bál (Roby és Bery Party Duó)
21.00 Csóré Béla koncertje
22.00 Tűzijáték
02.00 Bálzárás
Közben: Ugrálóvár, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, árusok, büfé.

Nagy Anita
elnök


Vállalkozói fórum Mezőcsáton!
2015. augusztus 14.
Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő vállalkozói fórumot tart 2015. augusztus 17-én 16 órakor Mezőcsáton a Közösségi Házban.További részletek»

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2015. augusztus 7.
A Borsodvíz Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató ZRT tájékoztatója vízbekötések ösztönzésére biztosított kedvezményekről. További részletek»

HŐSÉGRIASZTÁS 2015. július 24-én 24,00 óráig.
2015. július 21.
Tisztelt Hejőbábai Lakosok!
Tájékoztatom Önöket, hogy a B-A-Z Megyei Védelmi Bizottság hőségriasztást rendelt el 2015. július 24-én 24,00 óráig. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a Tiszaújvárosi Járási Kormányhivatal az alábbi tájékoztatást küldte:
Hőség próbára teszi szervezetünket!
Jó tanácsok a lakosság számára.
Elöljáróban, a hőségriasztás három fokozatban határozható meg, melyeknek megfelelően az országos tisztifőorvos riasztást ad ki.
Az első fokozatot akkor adja ki, ha a napi középhőmérséklet meghaladta a 25 °C.
A második fokozatú készültségi jelzést akkor rendelik el, ha a hőmérséklet legalább
három egymást követő nap várhatóan eléri, vagy meghaladja a napi 25 °C, vagy
legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C.
A harmadik fokozatot, a riadójelzést akkor adják ki, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 °C.
Hasznos tanácsok hőség idejére: További részletek»

X. Hittanos tábor Hejőbábán
2015. július 08.

A Hejőbábai Református Egyházközség szeretettel várja a X. alkalommal megrendezésre kerülő hittanos táborába a jelentkező gyermekeket.
Információ: Mácsiné Varga Gyöngyi lelkészasszony, Hejőbába, Iskola u. 11.

50 éve ballagtak - Tablóképek Hejőbábán/Képek
2015. július 08.

Emlékezetes találkozóra került sor 2015. június 20-án. Akik 50 évvel ezelőtt jártak a Hejőbábai Általános Iskolába, az iskola előtt izgatott kíváncsisággal gyülekeztek. Az öreg diákok emlékeit egy fél évszázad sem törölte ki.
50 év távlatából derengtek elő a tovatűnt diákévek. A tantermeket látogatva mesélték a több évtizedes emlékeiket. Az iskola aulájában a névadó Zrínyi Ilona szobránál virágot helyeztek el.


A rögtönzött osztályfőnöki órát a találkozó szervezője, Molnárné Varga Katalin tartotta meg.

Köszöntötte a megjelenteket, majd „jelentést adott” a hiányzókról. Előkerült a régi napló és sok-sok fotó is.
Az osztály egyetlen még élő tanára, a Zircen élő Dr. Tóth Sándor tanár úr betegségére hivatkozva nem tudott jelen lenni. Innen is jó egészséget kívánunk neki!
A találkozó fehér asztal mellett folytatódott a község Művelődési Házában. Jól szervezett vacsora és anekdotázás mellett büszkén állapítottuk meg, hogy iskolánk jó alapot adott. Ami közös bennük, hogy becsülettel helyt álltak valamennyien, bárhová is sodorta őket a sors. Ma már nyugdíjasok, de ott találtuk őket az élet minden területén. Vannak osztálytársak, akiket már elvesztettek, egy szál égő gyertya jelezte, hogy emléküket kegyelettel őrzik, egy perc néma főhajtással megpecsételve azt.
Köszönöm a találkozó szervezőinek, hogy feleségemmel együtt vendégei lehettünk e szép és emlékezetes eseménynek.
Az osztálytalálkozó fotóit Bartus Sándor öregdiák készítette.
Hejőbába, 2015. július 7.

Juhász Barnabás
polgármester


Római katolikus hittantábor 2015. július 20-25.
2015. július 07.

A képre kattintva további részletek is olvashatók!


Hejőbábai iskola tanulóinak erdélyi kirándulása!/KÉPEK
2015.július 03.

„Királyok és fejedelmek útján Erdélyben,
nem színpadi körülmények között”
A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola hetedik osztályának 25 tanulója és 3 nevelője 2015. június 3-6 között a „Határtalanul!” program keretében tanulmányi kiránduláson vett részt Erdélyben.További részletek»


Tájékoztató a TELEKOM hálózatkorszerűsítéséről!
2015. június 24.

A Magyar Telekom 2015.07.07.08.00-2015.07.07.16.00 között hálózatkorszarűsítést végez . További részletek»


MEGHÍVÓ
2015.június 19.

M E G H Í V Ó Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 24-én szerdán 17.30 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait
Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.

Napirendi javaslat» Előterjesztések»


HŐSÉGRIADÓ /2 oldal: 3 oldal
2015. június 12.


VESSZŐKOSÁR ÉS LÁBTÖRLŐ VÁSÁR
2015. június 11.

Vesszőkosár és lábtörlő vásár a Művelődési Házban

Tájékoztatom településünk lakosságát, hogy önkormányzatunk a közfoglalkoztatottak által előállított vesszőkosarak és műanyag lábtörlők értékesítésére vásárt szervez.
Időpontja: 2015. június 16. (kedd) 9,00 – 15,30 óra között.
Helyszíne: Művelődési Ház (Fő u. 41.)
Árak:
- lábtörlő 500,- Ft/db
- vesszőkosár 1.800,- Ft – 4.500,- Ft/db között, mérettől függően
Szeretettel várjuk az érdeklődő és vásárolni szándékozó lakosokat.
Hejőbába, 2015. június 11.

Juhász Barnabás
polgármester


CSALÁDI NAP A KÖZSÉGI PARKBAN 2015.06.15.PLAKÁT
2015. június 09.

A Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola szeretettel várja diákjait és minden kedves hozzátartozójának érdeklődését a 2015. június 15-én (hétfő) 9-15 óra között, a Községi Parkban megrendezésre kerülő Családi napra és sportos nagyrendezvényre.
A rendezvény a TÁMOP 6.1.2 TIE –Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztési Program keretén belül valósul meg. A projekt célja a megfelelő egészségtudatos szemléletmód kialakítása, a gyermekek, tanulók (mindennapos) egészségfejlesztéssel összefüggő készségeinek, ismereteinek bővítése, és ezek viselkedésbe történő beépítése, főként közösségépítő, egészségfejlesztési és testmozgás programok segítségével. Szeretnénk a gyermekeket, családokat megmozgató vidám nappal zárni a tanévet, hogy jó emlékekkel befejezve kezdhessük el a nyarat.
Támogatóink:

Hejőbába Község Önkormányzata Hejőbába Községi Könyvtár
Zrínyi Ilona Általános Iskola Szülői Munkaközössége Zrínyi Ilona Általános Iskola Diákönkormányzata
Karakter Alapfokú Táncművészeti Iskola TÁMOP 6.1.2 Program (EMMI, KLIK, NEFI)
VALENTIN-TÉSZ 2002 Szövetkezet Magyar Vöröskereszt Tiszaújváros Területi Szervezete
Körzeti Védőnői Szolgálat Hejőbába-Hejőkeresztúr Községek Gyermekjóléti Szolgáltatója
Nemesbikki Line Dance Country Club  
Képes beszámolót a rendezvényt követően a honlapon találhatnak
Jó szórakozást, tartalmas kikapcsolódást kívánnak a szervezők!
Hajduné Vásári Nóra, Petrik Tímea Bakosné Árvai Tünde
DÖK vezetők intézményvezető

PEDAGÓGUS NAPI ÜNNEPSÉG(KÉPEK)
2015. június 5.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2015. június 4-én, csütörtök délután Pedagógus Napi Ünnepségre hívta Tiszaújvárosba, a Derkovits Kulturális Központba dolgozóit, hogy ünnepi műsorral és elismerések átadásával köszöntsék a tanítókat, tanárokat.
Az ünnepség kezdetén ünnepi beszédet mondott: Bozsikné Vig Marianna a Tiszaújvárosi Tankerület igazgatója, majd Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, államtitkár, a terület országgyűlési képviselője. Az ünnepi műsor a zeneiskola növendékeinek és tanárainak műsorával kezdődött, majd a hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola és a nemesbikki Móra Ferenc tagiskola tanulói nagyon színvonalas ünnepi műsorral köszöntötték a pedagógusokat.


MEGHÍVÓ
2015. május 22.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-én szerdán 18.00 órai kezdettel nyílt ülést tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.

Napirendi javaslat» Előterjesztések»


PÜNKÖSDI SOKADALOM, KÖZSÉGI PARKAVATÓ HEJŐBÁBÁN 2015. május 15-16. (KÉPEK)
2015. május 17.

Május 16-án a „Pünkösdi Sokadalom” rendezvénysorozat második napján a Községi Szabadidőparkban ( Gödörben) folytatódott az ünnepségsorozat Hejőbábán. A rendezvényhelyszínen óriás színpad, vendégsátor, különböző vendéglátó egységek (lángossütők, mézeskalácsos, édességes, hamburgeres, és egyéb ételeket, italokat, ajándéktárgyakat kínálók sátrai sorakoztak. A kellemes napsütésben már kora délelőtt lendületbe jött Hejőbába lakossága, nagy volt a nyüzsgés a főzőhelyek körül. 9 órakor Juhász Barnabás polgármester köszöntötte a vendégeket és hivatalosan is megnyitotta az egésznapos rendezvényt, melyen az alaphangulatot Ihos József humorista garantálta humorbombákkal fűszerezett műsorvezetésével. A szervezők: Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület, Hejőbába Község Önkormányzata valamint a Hejőmenti Hagyományőrző Alapítvány színvonalas, a hagyományőrzés fő célját szolgáló gazdag, változatos kulturális programokkal szórakoztatták a vendégeket:
· TAI-CHI bemutató
· Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület zenés,táncos produkciója
· Tuti Duó mulatós műsora
· Vaga Banda Bábszínház: Paprika Jancsi című előadása
· Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének műsora
· Tiszakeszi Nyugdíjas Klub Énekkarának műsora
· Kisgyőr bemutatkozó műsorában közreműködött: Kökörcsin Együttes, Tarsoly Együttes

· Borockás Néptáncegyüttes: Újtikos
· Vaga Banda Gólyalábasok bemutatója
· Garaboly Népzenekar műsora
· Berecz András énekes,mesemondó műsora
· Matyó Néptáncegyüttes műsora
· Kiss Kata zeneka koncertje táncházzal
· Agyagbanda zenekar Barsi Csabával
· Vaga Banda tűzzsonglőr látványos show műsora
· Magashegyi Undergrund zárókoncertje.
A kellemes hangulatot biztosító programok között ebéd után már Heiszmann Ildikó műsorvezetésével ment a program. A szakavatott személyekből álló zsűri / Járcsics Emil elnök, Vajdovics József, Mondzák Béla zsűri tagok/ értékelése alapján kihirdették a főzőverseny eredményét és átadták a díjakat:
1. Hejőmenti Romák és Nagycsaládosokért Egyesület számára az első helyezést az üstben egyéb hozzávalók használatával, de a szívvel, lélekkel főzött töltött káposztájuk biztosította.
2. A Polgárőr Egyesület toroskáposztája a dobogó második fokára juttatta a csapatot.
3. TAI-CHI csapat fehérboros csirkemell filét készített, gombás, tejfölös mártással, melyet orsó tésztával kínáltak. A versenyételükkel harmadik helyezést érték el.
Az eredményhirdetést követően a rendezvény főprogramjaként ünnepélyesen is átadták a „Híd a Hejőmente és a Bükkalja közötti Térségi Kulturális Gazdasági Együttműködés” programjának keretében megvalósult HEJŐBÁBAI KÖZSÉGI PARKOT. Az átadáson köszöntőt mondott Juhász Barnabás polgármester, aki köszöntötte a megjelent vendégeket: Tállai András urat, a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettesét, Parlamenti államtitkárt, Országgyűlési képviselőt, a megjelent polgármestereket, jegyzőket, Leader Egyesület képviselőit, a meghívott vendégeket, Hejőbába lakosságát. Avató beszédet mondott: Tállai András úr. A nemzeti színű szalagot átvágta, a parkot ünnepélyesen átadta:Tállai András, Juhász Barnabás és Barát Józsefné: a Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesületének elnöke. Az avatás után a vendégek megtekintették a projekt keretén belül megvalósult épületeket, építményeket, eszközöket.
A színvonalas szervezésnek, rendezésnek és a nagyon kellemes időjárásnak köszönhetően a Hejőbábai Pünkösdölő rendezvényen több százan kellemesen szórakoztak, és töltöttek el együtt egy vidám hétvégét családok, barátok, munkatársak.
Köszönet a szervezőknek, a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek.


PETRÁS MÁRIA KONCERTJE, KIÁLLÍTÁSA / KÉPEK
2015. május 16.

„Pünkösdi Sokadalom” címmel 2 napos rendezvénysorozattal ünnepeltek Hejőbábán 2015. május 15-én és 16-án.
Már ez első napon egy nem mindennapi élményben lehetett része a Borsod megyei kis település lakóinak, vendégeiknek, mivel a római katolikus templomban egy világhírű, Moldvai származású, Prima-Primissima díjas népi muzsikus, kerámiaművész: Petrás Mária volt Hejőbába vendége. A templomban berendezett kiállításon az érdeklődők megcsodálhatták a művésznő jellegzetes figurális kerámiáit, biblikus témájú domborműveit. Előadásában felelevenedtek a csángó falvak imái és énekei, az ott élő magyarság hétköznapjai. Jellegzetes kerámiáit számtalan kiállításon csodálhatták már meg a világon. Belföldön és külföldön egyaránt gyakran lép fel népdalénekesként szólóban is, de a Muzsikás Együttes énekeseként is fellépet már többek között Amszterdamban és New Yorkban is, és mától e sorban találhatjuk Hejőbába községet is. A rendezvény vendégeit Szűcs Zsolt kerületi plébános köszöntötte.Tóthné Marada Csilla, a rendezvény szervezője bemutatta a művésznőt. Juhász Barnabás polgármester pedig köszönő szavakkal zárta a rendezvényt, és a művésznőnek ajándékozott egy Hejőbába Története című könyvet.
Petrás Mária művésznő koncertjével, csodálatos hangjának, jellegzetes kiejtésének emlékével, hitvallásának megismerésével, a kiállított termékei megtekintésével az érdeklődők egy különleges zenei élménnyel, egy emlékezetes programmal lettek gazdagabbak.

Köszönet a szervezőknek a színvonalas programért. (Hejőmenti Hagyományőrző Alapítvány, Hejőbábai Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület, Hejőbába Község Önkormányzata)


PÜNKÖSDI SOKADALOM HEJŐBÁBÁN 2015. május 15-16.
2015.május 7.

A képre kattintva további részletek, programok olvashatók!


MEGHÍVÓ
2015. május 7.

A képre kattintva a meghívó nagyban is olvasható!


PETRÁS MÁRIA KONCERTJE, KIÁLLÍTÁSA
2015. május 7.

A képre kattintva a plakát teljes tartalma olvasható!


MEGHÍVÓ
2015. április 23.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 29-én szerdán 18.00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.

Napirendi javaslat» Előterjesztések»


TÁJÉKOZTATÁS TELEPÜLÉS FEJLESZTÉSRŐL /plakát
2015. április 20.

1. Tájékoztatom településünk polgárait, hogy a Községi Park II. ütemének beruházása elkezdődött. Ennek keretében szociális épület, fedett kerti pihenő, behajtó út, gépkocsi parkoló és kerékpár tároló épül, továbbá rendezvénysátor és szabadtéri eszközök beszerzésére kerül sor. A projekt ünnepélyes átadására 2015. május 16-án, szombaton kerül sor. A beruházásra és a záró rendezvényre a Hejőbábai Nyugdíjasok Őszirózsa Egyesülete nyújtott be sikeres, 100 %-os támogatottságú pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, amelyre 18.943.829 Ft-ot nyert. Kivitelező a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó, hajdúnánási székhelyű PROMT 23 Kft., a záró rendezvényt Pünkösdi Sokadalom címen a Hejőmenti Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány szervezi. A beruházás és a program sikeres megvalósításához a képviselő testület előfinanszírozást nyújt.
2. Hamarosan megkezdődik településünkön a közvilágítási hálózat részleges korszerűsítése, amely a számítások szerint legalább 60 %-os mértékű költségcsökkentést eredményez az áramdíjban. A meglévő 204 db lámpatestből 160 db-ot érint a fejlesztés, ezeket a lámpákat energiatakarékos LED izzók váltják. A fejlesztésre a Községi Önkormányzat nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és nyert összesen 15.457.937 Ft-ot. A támogatás mértéke itt is 100 %-os, önerőt nem kell biztosítania a képviselő testületnek. A kivitelezést a legalacsonyabb összegű árajánlatot benyújtó SAG Hungária Kft. nyerte, telephelye a Felsőzsolcai Ipari Park. A munkálatok befejezésének várható időpontja: 2015. május 29.
Hejőbába, 2015. április 20
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2015. április 17.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. április 23-án csütörtökön 18.00 órai kezdettel
közmeghallgatást (falugyűlést) tart,
melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait Az ülés helye: Művelődési Ház nagyterme, Hejőbába, Fő u. 41.

Napirendi javaslat»


A mi Március 15-énk!
2015. április 15.


A képre kattintva további részletek is olvashatók!


MEGHÍVÓ
2015. április 07.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete2015. április 8-án szerdán 18.00 órai kezdettel munkaterven kívüli rendkívüli nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme.
Napirendi javaslat» Előterjesztés»


TOBORZÓ!
2015. április 2.

Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Felhívása! Tovább»


Értesítés áramszolgáltatás szüneteltetéséről!
2015. április 1.

ÉMÁSZ HÁLÓZATI KFT
Tisztelt Fogyasztóink!
Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a Bükki Nemzeti Park megbízásából Madárvédelmi Uniós pályázaton nyert beruházásban középfeszültségű hálózatunkon madárvédő szerelvények felszerelését végzünk
2015.04.20 07:30-tól 15:30-ig
A munkavégzés időtartama alatt, az alábbi vételezési helyeken a villamos-energia szolgáltatást szüneteltetni fogjuk.
Érinti : Hejőbába teljes területét
Biztonsági okokból ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket arra, hogy ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.
Dátum: 2015. 03. 30

Megértésüket és türelmüket köszönjük.
ÉMÁSZ Hálózati Kft


LEGELTETÉSI TILALOM ÉS EBZÁRLAT!
2015. március 31.

Határozat
Hejőbába, Hejőkeresztúr
települések közigazgatási területére 2015. április 2.és 2015. április 22. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendelek el a következők szerint: További részletek»


OKMÁNYIRODA KÖLTÖZÉS!
015. március 31.

Tisztelt Ügyfeleink!
A Tiszaújvárosi Járási Hivatal Okmányiroda Osztálya 2015. április 7-én (kedden) 8.00-12.00
és 13.00-16.00 óráig hosszabbított ügyfélfogadást tart.További részletek»


TÁJÉKOZTATÁS LOMTALANÍTÁSRÓL!
2015. március 30.

Ezúton tájékoztatom a település lakosságát, hogy a hulladékot szállító MiReHuKöz Nonprofit Kft.2015. április 3-án, pénteken reggel 6.00 órától lomtalanítást végez. A feleslegessé vált, elszállításra szánt lomokat (vashulladék, ruhafélék, stb.) szíveskedjenek a kuka mellé kihelyezni, azok a háztartási hulladékokkal együtt elszállításra kerülnek.
Felhívom figyelmüket, hogy veszélyes hulladékokat (pl. gumiabroncs, TV készülék, akkumulátor, hűtőszekrény, festék-, olaj-származékok, zöld hulladék stb.) ne helyezzenek ki, mert azt nem szállítják el.
Kérem a lakosságot, vegye igénybe a szolgáltatást.
Hejőbába, 2015. március 30.
Tisztelettel:

Juhász Barnabás
polgármester


HÚSVÉTI KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZ
2015. március 26.

A képre kattintva további részletek olvashatók!


HEJŐBÁBAI VETŐMAGOSZTÁS
2015. március 27.

Az Egri Főegyházmegyei Katolikus Karitász az „Öngondoskodó Háztartási Program” keretében lehetőséget biztosított 100 hejőbábai család részére konyhakerti vetőmagvak kiosztására, amelyet a hejőbábai Karitász csoport tagjai szerveztek meg. A programban önkéntesen vehetnek részt azon családok, akik rászorulók és művelik kertjüket. Az aprómagvakat 2015. március 26-án a helyi Művelődési Házban vehették át a Karitász csoport tagjaitól az érintettek.
Hejőbába, 2015. március 27.

Katolikus Karitász hejőbábai csoportja


NAGYBÖJTI ÉLELMISZERGYŰJTÉS
2015. március 23.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívására a hejőbábai római katolikus hívek is csatlakoztak.
A szentmisére járók és a Katolikus Karitász Csoport tagjai 42 család számára gyűjtöttek és adományoztak tartós élelmiszert, melyet az érintettek 2015. 03.19-én vettek át a Közösségi Házban. A nehéz helyzetben élő családok egyenként átlag 10 kg tartós élelmiszerhez juthattak a csoport tagjaitól.
A rászorulók nevében hálásan köszönünk minden jó szándékú adományt!
Hejőbába, 2015. március 19.

Katolikus Karitász hejőbábai csoportja


MEGHÍVÓ
2015. március 20.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 25-én szerdán 18.00 órai kezdettelnyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgáraitAz ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat» Előterjesztések»


Március 15-i NEMZETI ÜNNEP HEJŐBÁBÁNKÉPEK
2015. március 15.

Szinte egész napos programmal ünnepelték Hejőbábán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167-ik évfordulóját. Délelőtt a római katolikus templomkertben, a református templom emléktáblájánál, a köztemetőben Orczi Gyula síremlékénél helyezték el a kegyelet virágait, majd délután 14.00 órától ünnepelni gyűltek össze a település lakói a Művelődési Házba. Az ünneplőket az ünnepi alkalomhoz illő nagyon szép színpadi díszlet fogadta. Az ünnepi programot Leskó Bea műsorvezető ismertette. A zászlók bevonulását követően Juhász Barnabás polgármester köszöntötte az ünneplőket, majd Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet. Nagyon színvonalas ünnepi műsort adtak a Hejőbábai Mesevár Óvodásai és a Hejőbábai Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulói. Az ünnepi műsort követően Juhász Barnabás polgármester ismertette az Önkormányzat képviselő testületének határozatát, miszerint a Nemzeti Ünnepen HEJŐBÁBA KÖZSÉGÉRT DÍJAT adományoz a Hejőbábai Mesevár Óvoda dolgozói kollektívája részére. A kitüntetést Török Dezső úr adta át. Az óvoda működési színvonalának elismeréseként, valamennyi dolgozónak egy-egy szál virággal köszönték meg a kollektív munkát. A kintüntetés után az ünneplők csatlakozva az országos programhoz, "A mi Március 15-énk!" jelmondattal, az ország több településén együtt szavalták a forradalom himnuszát, a Nemzeti dalt. Hejőbábán, Csele András 6.osztályos tanuló a színpadról az ünneplőkkel együtt szavalták a Nemzeti dal első két verszakát. E felemelő érzés és ünnepi hangulatot követően az ünneplők kivonultak a Művelődési Ház elé, ahol az emlékműnél 12 szervezet helyezte el koszorúit, a kegyelet virágait. Hejőbába nagyon színvonalas Nemzeti Ünnepét Juhász Barnabás polgármester ünnepi zárszóval zárta.

Koszorúzás a Római Katolikus templomkertben található
I.-II. világháborús emlékműnél.
Istentisztelet és koszorúzás a
Hejőbábai Református templomban.
Koszorúzás a köztemetőben Orczy Gyula 48-as honvéd százados síremlékénél 2015. március 15-én. Koszorúznak Juhász Barnabás polgármester és Kovács István alpolgármester

MEGHÍVÓ NEMZETI ÜNNEPÜNKRE!
2015. március 09.

A képre kattintva további részletek nagyítva olvashatók!


MEGHÍVÓ
2015. március 13.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 16-án, hétfőn 17,30 órai kezdettel rendkívüli nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait. Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme
Napirendi javaslat»NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2015. március 02.


Álláspályázat adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére
2015. február 13.

Hejőbábai Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén "A Közszolgálati tisztviselőkről szóló" CXCIX. törvény 45.§.(1) bekezdés alapján pályázatot hirdet Hejőbábai Közös Önkormányzati Hivatal székhelyén adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére.További részletek»


Pályázat óvodapedagógus munkakörre Hejőbábán.
2015. február 03.

Hejőbábai Mesevár Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992.évi XXXIII. törvény 20.§-a alapján pályázatot hirdet Hejőbábai Mesevár Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére. További részletek


FELHÍVÁS AZ EBTARTÁS SZABÁLYAINAK BETARTÁSÁRA
2015. február 02.

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tájékoztatom, hogy az utóbbi napokban megszaporodtak a lakossági bejelentések a kóbor kutyákkal kapcsolatban. A probléma kezelése önkormányzati feladat, a befogás, elszállítás és tartás költségei ebenként több tízezer forint kiadást jelentenének. A miskolci és mezőkövesdi gyepmesteri telepek jelenleg is zsúfoltak, állatot csak előjegyzéssel tudnak fogadni. Ezért arra kérem az eb tulajdonosokat, hogy kutyáik felügyelet nélkül ne kóborolhassanak közterületen, hiszen az mások testi épségét veszélyezteti. Biztos vagyok abban, hogy az eb tartók többsége megfelel a tartás szabályainak, azonban vannak, akik felszólításra sem tesznek eleget ezzel kapcsolatos kötelezettségüknek. Ha valaki az ebtartás szabályait megsérti, szabálysértést követ el és a hatáskörrel rendelkező Tiszaújvárosi Járási Kormányhivatal megbírságolhatja.
Ismételten kérem tehát az eb tulajdonosokat, ügyeljenek arra, hogy kutyáik ne kóborolhassanak, ezzel sok bosszúságtól és veszélyhelyzettől menthetik meg lakókörnyezetüket.Hivatalos felhívás letölthető!»
Hejőbába, 2015. február 2.

Juhász Barnabás
polgármester


MEGHÍVÓ
2015. január 30.

Hejőbába Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 4-én, szerdán 18,00 órai kezdettel nyílt ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom településünk érdeklődő polgárait.
Az ülés helye: Hejőbába Polgármesteri Hivatal tanácsterme. Napirendi javaslat»Előterjesztések»


ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2015. január 16.

Álláspályázat: adóügyi ügyintéző munkakörre


 

Képek Hejőbábáról
© 2005-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.